Tokujo Dousenbou Sencha 2023 – Uji tea, Bikouen, Kyoto

Tokujo Dousenbou Sencha 2023 – Uji tea, Bikouen, Kyoto

6 500 Ft

Kézzel szedett, hagyományos termesztésű édes-zöld Uji sencha. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen teaház, Japán, Kyoto (Uji)
Szedési időszak 2023 május Minami Yamashiro, Uji
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg A kiotói Bikouen teaház, mely elsősorban kiemelkedő minőségű matcha teákat kínál, fenntart egy nem túl széles, de annál figyelemreméltóbb leveles tea választékot is.

Kézzel szedett – tezumi – sencha. Erős ízű Uji sencha, a lehető legkerekebb, legtöbb ízt felvonultató felöntésekkel. A Hi-ire (a levelek végső szárítása) nem hangsúlyos, így a pirított ízek felbukkanására nem kell számítani, uralja a teát a zöld, umamis karakter. 60-70 fokos vízzel ajánljuk, a legteljesebb ízek eléréséhez.  Az Uji teavidék legszélén, Kiotó és Siga prefektúra határán található Minami Yamashiro –  Dosenbo átlagosan 500 méteren fekvő teakertjeiből származó, hagyományos Uji-sencha. A hagyományost itt úgy értjük, hogy egyáltalán nem árnyékolt kertből származik. Az utóbbi években egyre több sencha árnyékolt termesztésből származik, természetesen a kabusecha és gyokuro teákat most nem figyelembe véve. Így lassan szokássá válik a hagyományos uji-sencha-kat megkülönböztetni az árnyékolt legújabbkori teáktól.

100grammos rendelés esetén a teát eredeti csomagjában szállítjuk ki.

Elkészítés 60-70 fokos vízzel, első felöntés 1 perc, aztán 20-30 mp-es felöntésekkel még 3-4x.
Érdekes A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)