Ushijima Yame Gyokuro – mélyen gőzölt, árnyékolt japán zöld tea, Fukuoka, Yame

Ushijima Yame Gyokuro – mélyen gőzölt, árnyékolt japán zöld tea, Fukuoka, Yame

8 800 Ft

Mélyen gőzölt, simogatóan lágy és édes Yame gyokuro. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Ushijima Seicha – Yame, Fukuoka, Japán
Szedési időszak 2023 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg Yame/Fukoka Japán három tradicionális gyokuro készítő vidékének egyike, Kyoto/Uji és Fujieda/Okabe (Asahinacha) mellett Az elmúlt néhány évtizedben Japán legkedveltebb gyokuro teái nagyrészt itt születnek, rendkívül telt, selymesen lágy, (déli)gyümölcsös alapkarakterével egy yame gyokuro mindig megtalálja az utat az ember szívéhez.

Jelen gyokuronk, igazodva a déli trendekhez, az átlagosnál kicsit mélyebben gőzölt tea, ezzel is ráerősítve a tea nagyon puha, édes alapkarakterére. Gyömölcsös, olivás, édes fű illatú tea az Ushijima teák középkategóriájának tetejéről.

A 100 éves múltra visszatekintő, többszörös díjnyertes Ushijima céggel a 2023 májusi japán szakmai utunkon ismerkedtünk meg Fukuokában, hamarosan több teát is bemutatunk kínálatukból.

Gyokuro: 3-4 hetes, sátras árnyékolás után szedett tea. A teát 100 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk és ajánljuk, de 30 és 50 grammos, kimért adag is rendelhető.

Elkészítés 50-60-70 fokos vízzel, első felöntés 1-2 perc, aztán 20-30 mp-es felöntésekkel még 3-4x, a víz hőmésrsékletét folyamatosan emelve. Hidegen felöntve is kiváló eredménnyel készíthető!
Érdekes A Yame tea 2023-ban ünnepelte 600. születésnapját!

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)