Leírás
Származás | Ushijima Seicha – Yame, Fukuoka, Japán |
Szedési időszak | 2024 május |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++ erős tea |
Jelleg | Yame/Fukuoka Japán három tradicionális gyokuro készítő vidékének egyike, Kyoto/Uji és Fujieda/Okabe (Asahinacha) mellett Az elmúlt néhány évtizedben Japán legkedveltebb gyokuro teái nagyrészt itt születnek, rendkívül telt, selymesen lágy, (déli)gyümölcsös alapkarakterével egy yame gyokuro mindig megtalálja az utat az ember szívéhez.
Shiraore gyokuro, azaz zsenge száracskákat, némi levéltöredéket is tartalmazó tea, mely a kiotói “karigane” teák fukuokai megfelelője. Jellemzően a magas minőségű alap teákról leválogatott zsenge levélvégeket kevernek az alapteához, így nyerve egy nagyon zsenge, zöldségesen édes és alapvetően nagyon jó ár/érték arányú, szertartásos teák ízminőségét megidéző teát. Egészen gyümölcsös, buja zöld ízeket felvonultató, igazi “déli”, napfényes tea. 100 grammos rendelés esetén eredeti, bontatlan tasakjában küldjük. A 100 éves múltra visszatekintő, többszörös díjnyertes Ushijima céggel a 2023 májusi, japán szakmai utunkon ismerkedtünk meg Fukuokában, hamarosan több teát is bemutatunk kínálatukból. Gyokuro: 3-4 hetes, sátras árnyékolás után szedett tea. A teát 100 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk és ajánljuk, de 30 és 50 grammos, kimért adag is rendelhető. |
Elkészítés | 50-60 fokos vízzel, első felöntés 1-2 perc, aztán 20-30 mp-es felöntésekkel még 3-4x, a víz hőmésrsékletét folyamatosan emelve. Hidegen felöntve is kiváló eredménnyel készíthető! |
Érdekes | A Yame tea 2023-ban ünnepelte 600. születésnapját! |