Leírás
Származás | Japán, Kyoto/Uji, Wazuka |
Szedési időszak | 2023 május |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | A kabusecha (かぶせ茶) annyit tesz, hogy árnyékolt, fedett tea. Egy kabusecha árnyékolásában, és karakterében is valahol a sencha és gyokuro teák között félúton helyezkedik el, attól – is – függően, hogy csak néhány napig, vagy akár két hétig is tartott a szedés előtti “sötétített” időszak, így a teafarmerek sokat kísérletezhetnek különböző árnyékolási technikákkal.
Erőteljes, növényi édes ízek, szépen feldolgozott, sötétzöld levelek, olivásan gazdag, testes felöntések jellemzik. Wazuka az Uji-teavidék központi teafarmer települése, a hegyvidéki környezet tökéletes feltételeket teremt a minőségi zöld teák készítésének. Organikus – bio termesztésű tea. Eredeti, 70 grammos tasakjában kínáljuk. |
Elkészítés | Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként fél – 1 perces, majd rövidebb felöntésekkel, 50-60 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel, esetleg kevesebb tealevelet több vízzel. Erős, szencsás ízek eléréséhez 65-75 fokos vizet ajánlunk. |
Érdekes |