Leírás
Származás | Wazuka, Uji, Kyoto |
Szedési időszak | 2024 május |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | A Midori tea általában gazdag és lágy ízű, kevés keserűséggel, aromája friss, füves, virágos. A kabusecha (かぶせ茶) annyit tesz, hogy árnyékolt, fedett tea árnyékolási idejében és karakterében is a sencha és gyokuro teák között helyezkedik el. Ízét az árnyékolás módja és időtartama határozza meg. Előfordul hogy a cserjéket csak néhány napig, vagy akár két hétig is lefedik, és a teafarmerek sokat kísérleteznek a különböző árnyékolási technikákkal és szövetekkel.
Lágy, tejszínes, virágosan édes, felöntésű kabusecha. A főzet színe élénkzöld, opálos, amely a frissességet és a kiváló minőséget is jelzi. Könnyen iható, különösen édes kabusecha. Organikus – bio termesztésű tea. Eredeti, 70 grammos tasakjában kínáljuk. |
Elkészítés | Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként fél – 1 perces, majd rövidebb felöntésekkel, 50-60 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel, esetleg kevesebb tealevelet több vízzel. Erős, szencsás ízek eléréséhez 65-75 fokos vizet ajánlunk. |
Érdekes | Wazuka az Uji teavidék legszebb, legélőbb teafarmer települése, a legjobb szencsák szülőföldje. A hegyvidéki környezet tökéletes feltételeket teremt a minőségi zöld teák készítésének. |