Leírás
Származás | Tajvan, HeHuan régió, Nantou |
Gyártási év | 2022 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff++, Mérsékelt tea |
Jelleg | Wushe egy magasan fekvő kistelepülés a Hehuan hegységben. Az Alishan teákhoz képest más, mivel szedéskor csak egy rügyet és két fiatal levelet szüretelnek kézzel. Ennek köszönhetően édes, friss, prémium magashegyi oolong, amelybe a cserje legjava kerül. A teakertek 1300-1500m magasan fekszenek, festői, alpesi környezetben.
A Chin Shin alfaj virágos, klasszikusan édes ízű főzetet ad. Nagyon enyhén oxidált és sütött, kb 10-20 %-ban tér el egy zöld teától. Édes, virágos, nagyon népszerű fajta a tajvani teások körében. Tömény, sűrű, édes, aromás főzetet ad, ananászos, szilvás utóízzel. Az enyhe feldolgozottság engedi érvényesülni a az icipici nyers ízt, pont annyit, ami a frissességhez kell, hogy a tea ne legyen annyira mézes. Sárga, zölden ragyogó, olajosan főzetet ad, nagyon szépen kiázott leveleket láthatunk a gaiwanban. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |