Leírás
Származás | Yunnan, Kína, Wuliangshan, Dali |
Gyártási év | 2010 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Dian Hong öregítésével nyert vörös tea, amelyet inkább tapasztalt teásoknak ajánlunk, akik öreg shenget, heichat, shu puert és vörös teát is kóstoltak már. A tea megértésére érdemes időt szánni, nyugodtan leülni és több felöntést figyelemmel kortyolni. Tanulságos tea, egyfajta ízlésformáló tapasztalás. Lehetőleg Yixing kannába készítsük. Ébresztés utáni első illata földes, hordós, öreg lekvárra emlékeztet, amelyet agyagkorsóban felejtettek. A főzet rezes színű, barna fényű ital, amely kifinomultan és lágyan fésüli össze az önmagukban erős és nyers szagokat. A felső szájpadlásra és orr irányba figyelve érlelt dohány, perzselt fa, föld és szantálfa aromákra, szájízben gyümölcsös savanykásságra és édeskés lecsengésre lehetünk figyelmesek. A fő irány az öreg shengekre jellemző savanykásan ódon íz, amelyből számos furcsaságot boncolhatunk még ki a kóstolás során 🙂 Tartalmas és szép, mint egy régi, klasszikus költemény, ami háttér tudással élvezetesebb. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 60-90 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |