Leírás
Származás | Yame, Fukuoka, Japán |
Szedési időszak | 2024 május, Yame |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Tsuyuhikari nemesítésből, mélyen gőzölve készített tea, azaz fukamushi sencha. Fukuoka környékén szinte sztenderdé vált a fukamushi technika, mely a tealevelek mélyebb, puhább ízeit hozza elő, kevesebb keserű és éles ízzel. A tsuyuhikari azért még mélyen gőzölve is egy keményebb, vaskosabb ízű tea, mint például a népszerűbb saemidori, mely ugyan csodásan édes és tejszínesen lágy, de gyorsan elillanó ízekkel rendlkezik. Gümölcsös, erős tea, hosszú utóízzel.
A 100 éves múltra visszatekintő, többszörös díjnyertes Ushijima céggel a 2023 májusi, japán szakmai utunkon ismerkedtünk meg Fukuokában. 80 grammos, visszazárható tasakban! |
|
Elkészítés | Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 20-30 másodperces majd még rövidebb felöntésekkel, 50-60 fokos lágy vízzel. A fukamushi teák rendkívül hamar “oldódnak”, az átlagosnál rövidebb felöntési idő is elég. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel. A tea szoba hőmérsékletű, de akár hideg vízzel is elkészíthető. |