Leírás
Származás: Yunnan, Xishuangbanna, Menghai, Xin Banzhang
Gyártási idő: 2024 tavasz
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff+++, erős
Jelleg:
Menghai közelében, a Bulang-hegység területén található a Banzhang-hegy, körülbelül 1800 méter magasan. A Banzhang szó dai nyelven azt jelenti, hogy “az osmanthus virágok édes illatától bódító hely”. A Banzhang hegyi teák híresek erejükről és gazdag, testes főzetükről, amely alapján a világ legértékesebb és legjobban érlelhető teái közé sorolják őket. Az erős testérzet kellemes bizsergésben, és a végtagjainkat átjáró melegségben figyelhető meg. A termővidékre jellemző erős, aromás főzet és az erjedt, sűrű, nehéz illatok erre a teára is igazak, ezért körültekintően kell adagolni a leveleket. Trópusi hangulatú, szirupos, édes, gyümölcsös tea, amelynek íze a vadon termő sárga szilvát juttatja eszünkbe. Egyszerre édes és keserű, hol összeragad, hol összehúzódik a szánk tőle. Erre szokták mondani, hogy “kemény cucc”.
Maocha: A sheng puer teák alapanyaga, a friss maocha, mely jellegében még nagyon zöld teás, nyers erővel és rengeteg frissességgel, tavaszi aromákkal rendelkező tea, mely aztán korongba, vagy tégla formába préseléssel nyeri el végső formáját az azt követő hosszú időre, akár évtizedekre, hogy megkezdje szép lassú átalakulását. Ebben a leveles formában tehát elsősorban az erős, tavaszi energiáktól duzzadó zöld teák kedvelőinek ajánljuk. 100% vad szedésű, öreg fákról szedett tea.
————
Adagolás: 8g + 1,5 – 2 dl víz
Elkészítés: 90°C fokos vízzel, 10-20-30 másodpercig áztatva, 10+ felöntéssel