Leírás
Származás | Kína, Yunnan |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | A “származásilag” puernek is besorolható, néha korongba préselt formában is előforduló – Jinggu/Yangta Da Bai Cha – Ezüst Holdfény egy csupán szárított tea, mely így feldolgozásában a fehér teák közé sorolható, mi is így teszünk. A fucsieni, 2-3 napig szűrt napfényen szárított fehér teákkal ellentétben Jünnanban hamarabb száradnak a teák, sőt, a Yue Guang Bai esetében gyakran végzik a szárítást egy szárító teremben, vagy akár északa is szabad ég alatt, ha megfelelően száraz az éjszakai levegő…. Holdfénytea. Feltűnően és egyértelműen mézes illatú, ízű, a teltebb, tapadósabb aromák dominálnak a felöntésekben. Hosszan eltartható,lassan oxidálódó, az évek alatt elmélyülő, vörös teás ízekkel jelentkező tea. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 75- 80 C° fokon, 1-2 perces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80 C° víz, hosszabb 2-3 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |