Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Xishuangbanna, Yiwushan |
Gyártási év | 2010 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Szorosra préselt teatégla, amely elkészítve a jellegzetes, savanykás-diós Yiwu shu karaktert mutatja, de a 2017-es gao huo teánál kevésbé sütött és NEM ÉDES. A dió aroma az édes-olajos karakter helyett inkább kesernyés-savanykásságra épül. Tartalmas, ízben és illatban egyaránt a szokványos shu teáktól eltérő élményt adó főzetet kóstolunk. Közepes levélméretű változat, amely a szoros préselésnek köszönhetően nem földesedett, nem olajosodott, hanem megőrízte feszes ízeit. Azoknak ajánljuk, akik szívesen próbálkoznak a megszokottól eltérő ízekkel. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |