Dong Ding Oolong 2024 | Klasszikus, karamelles, erősen pirított aromájú oolong

Dong Ding Oolong 2024 | Klasszikus, karamelles, erősen pirított aromájú oolong

4 500 Ft

Édes illatú és karamelles ízű, nagyon enyhén oxidált és közepesen pirított oolong az eredeti termőhelyről.

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Taiwan, Lugu, Sun Moon Lake, Nantou
Gyártási év 2024
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+, Gyenge tea
Jelleg Markánsan sütött illatú és karamelles ízű, oxidált oolong az eredeti termőhelyről. Sárgás barna, sűrű főzete fahéjas, tejszínes kávéra emlékeztet, némi zöldteás ízzel. Izgalmas és élvezetes ízkombináció, ami a 80-as évektől vált nagyon népszerűvé. A Lugu környéki teatermesztés a Qing korig nyúlik vissza, és a bevándorló-letelepedő kínaiak telepítették be az első cserjéket. Az oolong tea készítésének technikája is Kínából származik.

A Dong Ding hegy a maga 800m-es magasságával nem számít magashegyi régiónak, ezért a később megjelenő, hasonló jellegű, de magashegyi teák visszaszorították az eredetit. Aki azonban a valódi, tejes-mogyorós változat krémesebb ízét és állagát szereti a jó kis puncsos édességgel, nagyon megtalálja a számítását ebben a teában 🙂

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90 C° fokon, 60 másodperces felöntésekkel, lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)