Leírás
Származás | Xishuangbanna, Mengla, Yunnan |
Gyártási év | 2019 |
Jártasság | Haladó tea |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Ízvilág |
Kávés pirítottságú, illatos, sűrű főzetű shu puer, amelynek hosszú, édes, tejszínes utóíze van. A krémes textúra és a marcipános aroma mindennapjainkat ünneppé varázsolja, a tartalmas, tömény kortyok után pedig hosszan élvezkedünk a visszatérő édességen is. Telt ízű, különösen ízletes shu puer, szinte itatja magát. A földes, avaros jelleget ne keressük a teában, mert a magos, marcipános aromák dominálnak. Karakterben a Mengku shu teákra emlékeztet, illatos, koncentrált és édes. |
Elkészítés |
A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |