Da Xue Shan 2020 márciusi rügyek, tartós ízű, erősen nyomott 100g tégla

Da Xue Shan 2020 márciusi rügyek, tartós ízű, erősen nyomott 100g tégla

8 640 Ft

Mézes, karamelles, erjedt ízű, tartósan édes sheng puer. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Yunnan, Lincang, DaXueShan
Gyártási év 2020
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Szorosra préselt 100 g-os sheng tégla, igazi kis aroma tartály, amely havas hegyi gyümölcsös ízt, a sajtos, karamellás aromát és az erőt mutató keserűséget adja vissza. Különlegessége a teának a mézes, sajtos, karamelles aroma, a hosszú édesség és a kellemes, fülcimpát bizsergető erő.

Da Xue Shan

A Nagy Havas Hegy Mengku falu közelében elhelyezkedő, nagy kiterjedésű magashegyi terület, kiváló adottságú, intenzív, igen meggyőző teákkal. Könnyű, virágos, tubarózsa aromájukról viszonylag jól felismerhetőek. A teahegyen alapvetően korosabb fákból álló kertek találhatók, nem ritka a 600-800 éves növény. Az itteni fajták jól tűrik a magasságot (2200-3200m), illetve a nagy hőmérséklet különbséget a reggeli és esti órák között. Ortodox magashegyi teaként a levelek nagyobbak, puhábbak, sötétzöld árnyalatúak, így a maocha megjelenése is fenyőzöld, ezüstös rügyekkel. Gazdag aromájú, édeskés, virágos, tágas illat-terű, elegendően erős teák származnak innen. A virágosan édes, de jó csersav bázisú főzetben sokszor citrusfélékre, grapefruitra utaló ízjegyekkel találkozhatunk, amelyet hosszú utóíz követ.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85-90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)