Leírás
Származás | Kína, Fujian |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Édes, egyben picit fanyar, lágy, egész szájüreget betöltő csuparügy jázminos zöld tea. Az elegáns, citrusos fanyar ízhez tökéletesen arányos, színtiszta jázmin aroma csatlakozik. Gyönyörű, kövér, ép rügyekből álló csigák bomlanak ki a vízben. Rügypihéktől ragyogó halványsárga felöntései az egész szervezetre frissítően hatnak. Látványában és ízében is felemelő tea.
A jázminvirággal való ízesítés Perzsiából származik, Kínába a 3. században került, majd a Song dinasztia idején 10-13 század lett népszerű. A jázmin gyógyhatásai A HKO (hagyományos kínai orvoslás) a jázmin virágzatot gyógynövényként is számon tartja, mindamellett, hogy gyakori alapanyaga a távol-keleti szépítő és illatszereknek. Hatásait tekintve, úgy tartják, csillapítja a fájdalmakat, csökkenti a vizesedést, méregtelenít, erősíti az immunrendszert, harmonizálja a test energiáit. Friss, tiszta illata semlegesíti a kellemetlen szagokat. Segít kezelni a szív és érrendszeri betegségeket kísérő tüneteket, mint szívdobogás, nehéz légzés, fejfájás, szédülés. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 30-40 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 80 C° víz, 1 -2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |