Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Xishuangbanna, Menghai régió |
Gyártási év | 2006 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff++, |
Jelleg | Lazábbra préselt, ezüstrügyes korong, amely az évek alatt aranyos-bronzos színűre érett. Elegáns külső- és belső megjelenésű tea, a levelek szépsége magas elvárásokat támaszt bennünk, amitől az ízélmény kicsit sem marad le, sőt… Mézes-szirupos főzete rendkívül gyümölcsös, a gyümölcsösséggel harmonizáló öreg íz pedig teljessé teszi a kóstolási élményt. Szürcsölgetése közben karamellizált gyümölcsök jutnak eszünkbe; jókedv és napsütés járja át a testet. Kellemesen energizál, harmonikus, emelkedett állapotba hozza az elmét. A “kevesebb néha több” elv mentén haladva az adagolását sem kell túlzásba vinni, 4-5g tea/ 100ml gaiwan arányok mellett, 30mp-es felöntésekkel 7-8 alkalommal is forrázhatjuk ~90°C-on. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható ~90°Cfokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85-95°C víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |