Leírás
Származás | Yabuzakien – Japán, Shizuoka, Fujieda/Okabe – Asahina tea |
Szedési időszak | 2025 május, organikus – bio – kertből. |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Asahina egy aprócska teás régió Shizuoka tartományban, mely elsősorban a 150 éves múltra visszatekintő gyokuro termesztéséről híres (Uji és Yame mellett a harmadik régi gyokuro készítő vidék). Okabe faluban, illetve annak is az Asahina folyó túlpartján elterülő vidékén zajlott a 19. században a híres teák termesztése, innen az Asahina-tea megjelölés. A területen működő néhány kis cég rendkívül magas minőségű teát állít elő, jól megkülönböztethető, egyedi karakterrel.
A Yabuzakien első számú organikus – bio – matchája, meglepően bársonyos, krémes textúrával. Kifejezetten lágy karakterű, kevés vízzel elkészítve is megmarad a selymes, könnyen iható érzet. Könnyű, szájpadlásos édességgel és határozott citrusos utóízzel rendelkező kellemes matcha. |
|
Elkészítés | Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel. |