A Határvidék hegyei – Mianmar gushu sheng puer, szantál aroma – 2025

A Határvidék hegyei – Mianmar gushu sheng puer, szantál aroma – 2025

8 700 Ft

Friss, ropogós sheng puer a mianmari határvidékről.Teljes lepény is kapható. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Mianmar
Gyártási év 2025
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++,
Jelleg Egy fiatal sheng puer, kivételesen édes, gyümölcsös és összetett ízzel: míg a gyantás, szantálfa és dohány aroma továbbra is jelen van, a nyers vadság helyett a gyümölcsös, meleg és fűszeres tónusok dominálnak.

Vastag, húsos levelekből készült préselt tea, amelyben – valószínűleg az erősebb görgetés és a hosszabb napon való fonnyasztás miatt – a szokásos merész, füstös és kesernyés jegyek szépen kikerekednek. Meglepetésünkre a főzet kivételesen édes, telt ízt mutatott: míg a gyantás, szantálfa és dohányszerű aroma továbbra is jelen van, a nyers vadság helyett a gyümölcsös, meleg és édes-fűszeres tónusok dominálnak. Kellemesen karakteres sheng puerh mélységgel és hosszú érlelési potenciállal.

A burmai-kínai határ mentén fekvő teakertek és falvak saját világot képviselnek a puerh teán belül. A Laosz és Mianmar közelében található hegyi falvak gyakran etnikai kisebbségek otthona, akik erős kulturális kapcsolatokkal és mélyen gyökerező teafeldolgozási hagyományokkal rendelkeznek.

Sok helyen még ma is megőrizték a gushut, az öregfás kerteket, ahol több száz éves fák nőnek, gyakran félig vadon, ritkán rendezett sorokban. A határvidéki erdők talaja és mikroklímája gyakran mészkőben, ásványokban gazdag, és magasabb páratartalom jellemzi.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható ~90°C vízzel, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl.  85-95°C vízzel, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

teljes lepény / 200g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)