A HAIWAN puer gyártó cég indulása / a kantoni „halmokra rakott nedves füllesztéssel kezelt puer tea előállítási módszer” megjelenése

Az 1999. októberében indított Hai Wan tea cég a puer tea atyja Zou Bing Liang úr és Lu Guo Ling úr által közösen lett alapítva. A cég elsősorban Yunnanból származó nagylevelű puer tea termeléssel és értékesítéssel foglalkozik, továbbá yunnan-i vörös teával és yunnan-i zöld teával. A Hai Wan tea cég fennállása óta őrzi a régi generáció tradicionális teagyártási modelljét és koncepcióját, tartja magát a „minőség az első” alapelvhez. A vállalat egymás után szerezte meg a japán JAS biotermék igazolást, az európai EU biotermék igazolást, az amerikai NOP biotermék igazolást és a kínai QS élelmiszeripari igazolást. 12 évnyi fáradhatatlan munka eredményeként, a Hai Wan tea cég egy nagy befolyással bíró puer tea céggé nőtte ki magát. Az általa gyártott különböző puer tea termékek a Zhong Nan Hai (kínai kormányzati negyed Pekingben) és a Kínai Állami Tanács hivatalos ajándékteáinak lettek kijelölve. 6 éven keresztül lett a Kínai Élelmiszer Biztonsági Éves Gyűlés által kiválasztva fogyasztásra ajánlott teának, kínai élelmiszer biztonsági standard bemutató terméknek.

Sok alkalommal nyerte el a „tea király”, az „arany díj” stb. kinevezéseket, a „lao tongzhi” (老同志)és a „jia jia”(加嘉) elnyerték a „Yunnan tartommány híres márka” kitüntetést, sőt a „lao tongzhi” kiérdemelte a „Yunnan tartomány híres márka” és a „puer tea 10 híres termékmárka” kitüntetést is.

2003. óta, a Hai Wan tea cég puer tea exportja hozzávetőlegesen 500 tonna, mellyel a yunnan-i puer tea export élvonalába sorolódik. Termékminősége megfelel az európai és japán piac elvárásainak, mind belföldön és külföldön előszeretettel vásárolják a fogyasztók.
„A Hai Wan célkitűzése, hogy egy évszázados híres vállalkozás legyen, melyhez a minőség teremti meg az alapot, ez egy igazi márka útja.” „Az égalatti embereinek jó teát készíteni”, ez a Hai Wan tea cég legfőbb elve és célkitűzése. Jelenleg a Hai Wan tea cég az előállítás, feldolgozás, kutatás-fejlesztés, értékesítés és más szolgáltatások terén egy nemzetközi cégcsoporttá válás útján halad.

A Hai Wan tea cég felépítése

A yunnan-i Heng Duan hegység egyedi földrajzi és éghajlati adottságai tették lehetővé, hogy egy különleges vadon nőtt, nagy levelű teafa fajta kifejlődjön, és a híres „folyékony arany” puer tea létrejöhessen. A yunnan-i Xishuangbanna Menghai teatermő terület a Ráktérítőhöz közel helyezkedik el, egy tökéletesen megőrzött trópusi esőerdő foglalja el ezt a területet. Ez a „puer tea szülőhazája”. A Hai Wan tea cég nyersanyag beszerző és fermentációs bázis Menghai körzet Man Wei falujától 8 kilóméterre helyezkedik el. Ez a természetes puer tea
„kincsestár” minden évben több, mint 1000 tonna puer tea nyersanyagot képes szolgáltatni és annak feldolgozását elvégezni, ezzel biztosítva hogy a cég minden évben a fogyasztók széles köre számára kiváló minőségű és egyedi ízű teatermékeket nyújt.

Yu Shou bázis

Yunnan tartomány, Xishuangbanna Menghai körzet területén belül a Yu Shou hegyi (玉寿山) teatermő területen helyezkedik el. Tengerszint feletti magassága 1721m, trópusi esőerdőkkel övezett térség, ahol a hegyek tiszták és a víz szemet gyönyörködtető, a felhők körbeölelik a tájat. Ennek a csodálatos természeti környezetnek köszönheti a Yu Shou hegyi tea kiváló mínőségét.

Pa Sha bázis

Menghai körzet területén belül Ge Lang He Xiang-tól Dél-Nyugatra helyezkedik el a Pa Sha teatermő vidék, több mint 1700 méteres tengerszint feletti magasságon, a Nannuo hegy és a Bulang hegy között. Egész évben felhők közé rejtőznek a hegycsúcsok, bőséges esővíz áztatja a földeket, a növényzet gazdag, a teafák hatalmasra nőnek, leveleik hosszúak, vaskosak, testesek, kiválóak.

Dong Guo bázis

Shuang Jiang Meng Ku település, Meng Ku teaültetvényes hegy nyugati oldalánál helyezkedik el. A Bing Dao hegységgel egy láncolatot alkot, tengerszint feletti magassága 1750m, nagy részét erdő fedi. A természetes környezet egyedülálló. A teafák kora meghaladja a 300 évet, mellyel a Meng Ku nagy levelű teafa fajtákban önálló karakterre, ízvilágra tett szert.

Hai Wan tea cég termelési központ

An Ning Hai Wan tea ipari Kft. helyileg An Ning város Lu Biao településnél található, területe 80 mu (kb. 53300 m2), átlagos évi hozam 3000 tonna, a Hai Wan tea cég termelési és előállítási telephelye.

A Hai Wan cég fejlődése

1999.-es megalapítása óta a cég a „minőség az első” elvét tűzte ki zászlajára. Tudományos alapossággal dolgozik az előállítási folyamat fejlesztésén és kutatásán, folyamatosan innovatív eljárásokat próbálva. 2002.-ben megkapta az „Export élelmiszer termelő vállalkozások egészségügyi nyilvántartási igazolását”; a Kínai Bioélelmiszer Fejlesztési Központ által AA fokozatú „bio-élelmiszer”-ré lett nyilvánítva, „ISO9001:2000 élelmiszer biztonsági ellenőrzési rendszer tanúsítvány”. Megkapta a  „HACCP minőség ellenőrzési rendszer tanúsítványt”; „a japán JAS biotermék igazolást, az európai EU biotermék igazolást, az amerikai NOP biotermék igazolást és a kínai QS élelmiszeripari igazolást”.

Az elmúlt években a cég fáradhatatlan munkájának köszönhetően, a termékeik minősége a legjobb elismeréseket és kritikákat kapta. Több alkalommal elnyerve a puer tea ipari ágazat „tea király”, „arany díj”, „ezüst díj”, „együttműködést szem előtt tartó, bizalmat kiérdemlő”, „kiemelkedő érdemek díja” és az An Ning város ellenőrzési hivatala által védett vállalkozássá nyilvánítás kitüntető címeit.

A Hai Wan cégnél az emberek örökségnek tekintik a régi tea szakértők tudását, tradicionális tea termelési eljárásait. Az európai és japán külföldi piac elvárásainak igyekeznek megfelelni, nagy szorgalommal igyekeznek a hazai puer tea piacot fejleszteni, „gazdagabbá tenni a területet”, ez a jelmondatuk.

Az alapító Zou Bing Liang, a shu tea feldolgozásának megalkotója 🙂

Han nemzetiségű, 1939.-ban született Yunnan tartomány Xiang Yun körzetében. Korábban a Meng Hai tea üzem igazgatója és főmérnöke, híres yunnan tartományi teabevizsgáló szakértő, országosan kiemelkedő vállalkozó. Meng Hai körzet 7. és 8., Xishuangbanna 7. és 8., 8. yunnan tartományi, 7. népi nagygyűlés megbízottja. A Hai Wan cég alapítója, gyárigazgató, és a Hai Wan tea cég vezérigazgatója. 2007.-ben a nép nagygyűlés által megkapta a „Kínai Puer Nagymester Életműdíjat”.

bingliang
Zou Bing Liang 1957.-ben kezdett a Meng Hai tea üzemben dolgozni, egészen 1997 januárjáig dolgozott itt. Több mint 40 évnyi munkája során elsősorban ellenőrzéssel és vizsgálattal foglalkozott, 1984.-től üzemigazgató a Meng Hai tea üzemben, ahonnan 1997.-ben ment nyugdíjba. Az üzem történelme során az egyik leghosszabb ideig vezette az üzemet. Mindemellett a „Da Yi” márka alapítója is egyszemélyben. Üzemigazgatói időszaka alatt az üzem termelési mutatói, profitja, az alkalmazottak bére 11éven át folyamatosan emelkedtek, mely során az üzem Meng Hai körzet egyik befolyásos üzleti egységévé vált.

Azért, hogy a Meng Hai-i teatermelés felvirágozzon, a helyi mezőgazdaságban dolgozók életét igyekezett jobbá tenni, a Meng Hai tea üzem támogatta a helyieket a régi teaültetvények helyreállításában, a növényzet jobbá tételében és magas minőségű új ültetvények létrehozásában. A munka folyamán több, mint 10000 ’mu’ régi teaültetvényt állítottak vissza eredeti állapotába és több, mint 100000 ’mu’ új teaültetvényt hoztak létre. Az üzem továbbá a Bu Lang hegy és Ba Da, a bulang és hani nemzetiség által lakott hegyi területeken hozott létre két 10000 ’mu’ területű teaültetvényt. Az üzem nyersanyag forrásának növelése mellett a helyi lakosság számára teremtett rengeteg munkalehetőséget, a teatermelés jövőbeni fejlődésének adott biztos alapot.

Zou Bing Liang igazgatói működése alatt, a Meng Hai tea üzem előállított egy országos kiválónak minősített terméket, két minisztérium által kiválónak minősített terméket, hat tartomány által kiválónak minősített terméket, és 6 éven keresztül lett megválasztva a yunnan-i tea export-import devizapiaci speciális pozícióba. 1991. októberében az üzem előlépett yunnan tartományi elsőrangú vállalkozássá, elnyerte az országos második ipari általános felmérés fejlett vállalkozási egység megnevezését és a yunnan tartományi első vállalatirányítási szerv kitüntetését.

Zou Bing Liang 1959.-ben diplomázott a Xinan-i teavizsgáló szakon, és a Xinan-i Árú Ellenőrzési Hivatalban és Kunming-i Árú Ellenőrzési Hivatalban tanult, további kutatásokat végzett a tealevél ólomtartalmának vizsgálatában, a tea biokémiai analízisében. 1963. márciusától 1965. októberéig a külkereskedelmi minisztérium, a kereskedelmi minisztérium és a mezőgazdasági minisztérium közös vörös tea osztályozási és feldolgozási kutatás projektjében vett részt. 1973.-ban a Meng Hai tea üzem technikai vezetőjévé vált, a kantoni „halmokra rakott nedves füllesztéssel kezelt puer tea előállítási módszert” használta. Elméleti ismeretei és saját kutatási tapasztalatai révén megírta a világon első puer tea előállításával és feldolgozási folyamatának bemutatásával foglalkozó szakmai tananyagot: „ Puer tea előállításának metódusa”. A könyv lezárta a puer tea tudományosan nem értékelhető időszakát, az utómunka-folyamatokban nagy hangsúlyt fektet a tudomány-technológiai fejlesztésekre.  Így a puer tea nemzetközi elfogadottsága egy új korszakba léphetett. Ezt követően, számos yunnan-i puer tea üzem kezdte el használni a „gyorsított utófermentációs metódust”. A Meng Hai tea üzem termékei sikeresen bejutottak a korábban végig vietnámi tea által uralt hongkongi teapiacra.

1990.-ben Zou Bing Liang meg lett választva a 3. yunnan tartományi kiváló vállalkozók, kínai teabarátok szövetségének első tanácsának tagjává. 1991.-ben megkapta a „yunnan-i kiváló üzemeltető” kinevezést. 1995.-ben a „kínai vállalati image döntő bizottság” és a „kortárs kínai vállalkozók szerkesztõ bizottság” által neki lett adományozva a „kínai kortárs vállalkozók legkiválóbb példája” megtisztelő cím. 1987. és 1995. között egymás után lett megválasztva a Meng Hai körzeti 7. és 8., a Xishuangbanna-i 7. és 8. és a Yunnan tartományi népi tanács képviselőjévé. 1996.-ban nyugdíjba vonult, majd a Yunnan Tea Corporation által szaktanácsadóként lett alkalmazva, Lu Guo Ling-gel közösen irányították a Yunnan Tea Corporation puer tea feldolgozás és kutatás-fejlesztési projektjét.

1999.-ben – a poziciójából nyugdíjba távozását követő hosszú évek után – Zou Bing Liang Lu Guo Ling-gel közösen újra a tettek mezejére lépett és hathatósan hozzájárult az An Ning Hai Wan Tea Ipari Kft. szervezéséhez, létrehozta a „Lao Tongzhi” (szó szerint: öreg elvtárs) puer tea márkát. A tudományos igényű és ellenőrzött előállítási folyamatok és az egyedülálló brand-kultúra folytán a „Lao Tongzhi” megnyitotta a nemzetközi piacot, értékesítik Japánban, Koreában, Dél-Kelet Ázsiában, hírneve sok földrészre eljutott. Hatalmas mértékben hozzájárult a yunnani puer tea iparág fejlődéséhez, a puer tea kultúrát újabb zenitjére juttatta.

/ forrás: Hivatalos HaiWan katalógus

Legszebb teáink a HaiWan-tól a teaházban:

99 Chun Xiang 2010 >>