Teakészítés 2

 

EURÓPAI TEAKÉSZÍTÉS BÖGRÉVEL, KANNÁVAL
TEA FAJTA TEA g VÍZ dl VÍZ C° ÁZTATÁSI IDŐ
Kínai fehér teák 2 – 5 g 1-2 dl 80 C° 1 perc
Kínai zöld teák 3 – 6 g 1-2 dl 70 – 75 C° 30 sec
Japán zöld teák 3 – 6 g 2 – 5 dl 60 – 70 C° 1 perc
Kínai oolong teák 3 – 6 g 2 – 5 dl 80 – 85 C° 2 – 3 perc
Tie Kuan Yin (oolong) 3 – 6 g 2 – 5 dl 90 – 95 C° 1 – 2 perc
Tajvani oolong teák 3 – 6 g 2 – 5 dl 80 – 90 C° 2 – 3 perc
Ceyloni fekete 2 – 4 g 2 – 5 dl 95 C° 3 perc
Indiai fekete 2 – 4 g 2 – 5 dl 95 C° 2 – 3 perc
Kínai vörös és fekete 2 – 5 g 2 – 5 dl 95 C° 2 perc
Kínai Puerh 5 – 8 g 2 – 5 dl 95 C° 1 – 2 perc
Teakészítéshez használjatok alacsony ásványianyag tartalmú palackos vizeket (400 mg/l alatt, lsd. cimke), vagy szűrt vizet.
KÍNAI TEAKÉSZÍTÉS GAIWANNAL, AGYAGKANNÁVAL (videók) >