Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Lincang |
Gyártási év | 2010 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, |
Jelleg | Rendkívül szorosra préselt, így lassan érlelt tea; kevés rüggyel, főleg nagyobb levelekből. A tajvani magasabb páratartalmon történt érlelés miatt keménysége ellenére is kellemes, öreg ízűre érett. Az első felöntéseknél még a füstös íz dominál, így elsősorban az ilyen karakterű teákat kedvelőknek ajánljuk. Nyers diós és aszalt kajszibarackos ízjegyek is megmutatják magukat, így egy egészen különleges, őrvénylő és magávalragadó ízprofilt kialakítva. Tea-erőben sincs híján a főzet, tetőtől-talpig minden korttyal egyre inkább mosolyra csalja fogyasztóját. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható ~90°Cfokon, rövid, ~30 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85-95°C víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |