Alishan GABA Black 2023, cseresznye aromájú, virágos illatú lágy tajvani fekete tea

Alishan GABA Black 2023, cseresznye aromájú, virágos illatú lágy tajvani fekete tea

4 900 Ft

Élénk virágillat, enyhe sütöttség és cseresznyés hangulat jellemzi ezt a természetesen édes, gyümölcsös, lágy fekete teát. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Tajvan, Chiayi, Alishan
Gyártási év 2023
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Élénk virágillat, enyhe sütöttség és intenzív cseresznyés arculat jellemzi ezt a természetesen édes, gyümölcsös, lágy fekete teát. A sokszínű alapízt egy kellemes, pirított szezám zamat fogja össze, amely az utóízben hosszan tart. Komplexebb és illatos vörös tea, ráadásul hosszú áztatás esetén sem jelenik meg csersavas keserűség. Könnyű, frissítő és abszolút nem bántja a gyomrát annak sem, aki egyébként érzékeny a fekete teákra. Tulajdonképpen a fekete teák körében ez egy kíméletesebb változatnak számít.

Alishan régió Tajvan középső területén elhelyezkedő hegyvonulat, ahol a 19. sz. óta foglalkoznak teatermesztéssel. Ködös, párás levegője miatt ideális magashegyi teák számára, amelyek nagy részét oolong teának dolgozzák fel. Az utóbbi években lettek egyre népszerűbbek a térség fekete teái, amelyek gyümölcsösen édes, erős, ám nem keseredő főzetet adnak. Az ültetvények 1000-1500m körül helyezkednek el a hegyen.

GABA: A szokásos zöld teák esetében alkalmazott eljárásokkal szemben a teát sütés előtt 10 órára vákumos anaerob erjesztésnek vetik alá, így a levelekben található glutaminsav gamma amino vajsavvá alakul (GABA). A γ-aminovajsav (röviden GABA) gátló hatású neurotranszmitter, amely összetett módon befolyásolja az agyi neuronok közti kommunikációt, mérsékli a szorongásos, izgalmi reakciókat, összességében csökkenti az ingerlékenységet. A GABA orális bevitelét követő felszívódást jelenleg is vizsgálják. Ezekben a vizsgálatokban EEG segítségével értékelik, hogy a bevitelt követően hogyan változik a stresszreakció a központi idegrendszerben. A vizsgálatok eredményei még nem bizonyító erejűek, de japán tudósok mérései szerint GABA fogyasztása után 30-60 perccel kedvező változás állt be az ANS funkciókban (pulzus, emésztés, légzési frekvencia, a pupilla válasz) ami csökkent stresszre utalt.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90-95 C° fokon, 60 másodperces felöntésekkel, lehet áztatni.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 90-95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.
Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)