Alishan GABA green 2024 | Telt, édes borsó ízű, magashegyi zöld tea sok umamival

Alishan GABA green 2024 | Telt, édes borsó ízű, magashegyi zöld tea sok umamival

4 600 Ft

Tartalmas, umami ízben gazdag, természetesen édes magashegyi zöld tea, egyedülálló, krémes, vajas textúrával. Koff++, Kezdő

30g / 50g / 100g

Leírás

 

Származás Tajvan, Chiayi, Alishan
Gyártási év 2024
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff++, Mérsékelten erős tea
Jelleg Tartalmas, umami ízben gazdag, természetesen édes magashegyi zöld tea, amelyben a zsenge párolt borsó ízét vajas krémes textúrájú főzet teríti szét a szánkban. Ragyogó, zöldessárga, kristálytiszta főzete könnyű teát sejtet, de a professzionális feldolgozásnak köszönhetően komplex, telt aromájú, vaskos teát kortyolunk. Ízében a vajas-pattogatott kukorica és édes, friss zöldségek elegyednek. Aki egyszer megkóstolja, újra és újra szeretné megízlelni ezt az elsőre talán szokatlan, de egyedülálló, krémes állagú teát. Íze a japán árnyékolt teák sűrű édességére emlékeztet, de a gabás umami inkább vajas, mint algás karakterű.

GABA: A szokásos zöld teák esetében alkalmazott eljárásokkal szemben a teát sütés előtt 10 órára vákumos anaerob erjesztésnek vetik alá, így a levelekben található glutaminsav gamma amino vajsavvá alakul (GABA). A γ-aminovajsav (röviden GABA) gátló hatású neurotranszmitter, amely összetett módon befolyásolja az agyi neuronok közti kommunikációt, mérsékli a szorongásos, izgalmi reakciókat, összességében csökkenti az ingerlékenységet. A GABA orális bevitelét követő felszívódást jelenleg is vizsgálják. Ezekben a vizsgálatokban EEG segítségével értékelik, hogy a bevitelt követően hogyan változik a stresszreakció a központi idegrendszerben. A vizsgálatok eredményei még nem bizonyító erejűek, de japán tudósok mérései szerint GABA fogyasztása után 30-60 perccel kedvező változás állt be az ANS funkciókban (pulzus, emésztés, légzési frekvencia, a pupilla válasz) ami csökkent stresszre utalt.

A GABA ÍZE: Teában a GABA egy fokozottan édes, enyhén savanykás főzetet eredményez, amely krémes, vajas, testes, olajosan tiszta. A fermentációval a csersavtartalomból fakadó keserűség és összehúzó hatás teljesen eltűnik, a zöldséges, kukoricás, gazdag íz fokozódik, mintha finom zöldséglevest kortyolnánk.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

vákumozott, eredeti 250g, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)