Anhua Song Zhen 2024 | Smaragdzöld Fenyőtűk hunani zöld

Anhua Song Zhen 2024 | Smaragdzöld Fenyőtűk hunani zöld

3 800 Ft

Elegáns, smaragdzöld fenyőtűket formázó, erősen sodort, tömény, édes, erős zöld tea. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Hunan, Anhua, Furong hegy
Gyártási év 2024
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Az Anhua Fenyőtűket 1959-ben dolgozták ki Hunanban és nagyon hamar népszerű lett a tartományban. A teát egy rüggyel és egy zsenge levéllel szedik, majd több lépésben erősen sodorják, amíg sötétzöld, szoros tűcskéket formáznak a levelekből. Kenézetre nagyon hasonlít a gyokuro teára, és a több lépéses sodrás is, könnyen oldódó, tömény, édes teává varázsolja. A zsenge teában a virágos, magas aromák dominálnak, amelyeket szépen megtöltenek az édes, teltebb ízek. Magas minőségű, nagyon jó árérték arányú tea, amelyből a feldolgozási technológia magas szinvonala valóban a maximumot hozza ki. Alacsonyabb hőfokon készítve  édesebb lesz a főzet.

Hunant leginkább mint az Aranyvirág Hei Cha hazáját ismerhetjük, pedig ezt a zöld teát is több, mint négyszáz éve készítik a tartomány Anhua járásában.
Az elegáns, smaragdzöld fenyőtűket formázó szálakat gondos sütéssel és több lépésből álló sodrással érik el. A tea 65 fokon készítve finom pirított illatú, lágy, telt, édeskés-savanykás friss ízt mutat, 70 fokon már erős, testes, a legfinomabb fűszeres, petrezselymes krumplik ízét idézi. A kínaiak kiemelik koleszterinszint csökkentő hatását.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70-75 °C fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 75 °C víz,  1 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)