Leírás
Származás | Kína, Fujian |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | Fujian tartományban Fuding megye a fehér teák eredeti szülőhazája. A legmagasabb minőségű fehér teák (ezüst tűk tea) kizárólag ezüst rügyeket tartalmaznak, a Bai Mudan fajta azonban a rügyek, illetve első és második levelek keverékéből áll, amelytől látványa tarkabarka, illata pedig a friss rügy, illetve enyhén oxidált teák illatának keveréke. Forrázás után a rügyek ezüstösen fénylenek, a levelek pedig élénkzöld és barna foltokat képeznek háttérként, így az ezüstös részek kínai bazsarózsa virágra emlékeztetnek.
A elsődlegesen a fehér teákra jellemző hűvös uborkaillatot áraszt. Tiszta, vilmoskörte színű forrázata nagyon finom innivaló, fehér húsú gyümölcsök és rózsafélék ínycsiklandó zamatát ízlelhetjük a kortyban. Kellemesen citrusos, gyenge frissítő, élénkítő hatása elsősorban könnyű, rózsás, virágos aromájának köszönhető, amely az egész felső légutakat átjárja és jó hangulatot, nyugodt jókedvet eredményez. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |