Leírás
Származás | Lincang, Yunnan, Kína, tajvani érlelés |
Gyártási év | 2009 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | A 2010 előtti időkből ritkán lehet ennyire rügyes, magas minőségű shu puer blendet találni. Az egész korongnak van egy vöröses-barnás, ígéretes árnyalata, ami már előre sejteti a felöntések színét, ami az egészen testes vörös borokat idézi meg, de akár kávé színű itallal is feltölthetjük a csészéket, ha egy picit megszalad a homokóra.
Kínálatunk legújabb shu puer teája ez a lincangi bikavér, 2009-es préselésű tea. Tajvanon érlelt teáink (Chuan Xiang 2010, Yong De – Da Xue Shan 2008) sorába szépen illeszkedő, masszívan öreg teás, kámforos, olajosan telt ízekkel, mélyvörös felöntésekkel. Egyszerre rendelhető mennyiség maximum három korong. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes | Ez a tea a lincangi Shuangjiang autonóm terület erdeiből való. A megyét a Lahu, Wa, Bulang és Dai törzs képviselői is benépesítették, tehát négy nagyobb, teával foglalkozó yunnani törzs is letelepedett itt. |