Bikouen Matcha Oimatsu 老松 – “Öreg Fenyő” – 40gr-os fémdobozban ÚJRA KAPHATÓ!

Bikouen Matcha Oimatsu 老松 – “Öreg Fenyő” – 40gr-os fémdobozban ÚJRA KAPHATÓ!

13 100 Ft

Selyem símaságú, de erős ízű matcha, könnyű, szinte virágos lecsengéssel. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen Kyoto – Japán, Kyoto/Uji
Szedési időszak 2023 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Öreg Fenyőhöz méltón, a zöld több árnyalatában játszó, a legmagasabb usucha (híg, vagy könnyű matcha) kategóriába tartozó tea a kiotói Bikouen-től. Erős, telt ízű, fölfelé ívelő karakterrel, még egy kis fenyőrügy aroma is előbukkan a végén. Híg és sűrű teaként is kipróbálhatjuk, két különböző arcát fogja mutatni: a könnyű, virágostól egészen a nehéz, füstölő gyújtós kiotói templomi élményig.
A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban. A kiotói matcha-specialista teaház a prémium teák között is kiemelkedően finomra őrölt teákat készít. Ez garantálja az átlag feletti, selymes, krémes hatást, az élénkebb, jobban kiteljesedő ízeket. Az egész tea krémes, bársonyos állagú, ami a tea egyik legmeghatározóbb élménye. A tea könnyen elkészíthető, könnyen habosítható, és felnyitása után is még viszonylag hosszan megőrzi karakterét, ha megfelelő körülmények között, ha mindig gondosan lezárva, hűtőben tartjuk.A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz.
A völgyben elhelyezkedő ültetvényt a szedés előtt 3 héttel fedik be, a levelek lassabban, és a fény felé nyújtózkodva növekednek.
Három hetes árnyékolás után szedett tea, melyet a gőzölés és szárítás után alaposan leválogatnak, majd malommal porrá őrölnek. A púder finomságú fényes zöld tea kis vízzel elkeverve a legintenzívebb zöld teás élmény, amit el tudunk képzelni. Az egyetlen tea, melynek fogyasztásakor a teljes tealevelet megisszuk, nem csak azt, amit a készítés során vízzel kioldunk belőle
Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2-3g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel.

 

További információk

Kiszerelés

fémdoboz/ 40g