Bikouen Matcha Tekisui 滴翠 “Emerald”– koicha 40g-os fémdobozban

Bikouen Matcha Tekisui 滴翠 “Emerald”– koicha 40g-os fémdobozban

22 400 Ft

Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen Kyoto – Japán, Kiotó/Uji
Szedési időszak 2023 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg
A Bikouen teaház első számú, legértékesebb matcha teája. Koicha, azaz sűrű tea kategória, de természetesen usucha, híg tea is készíthető belőle. A teán érződik a cég-karakter, az ódon templomok füstölős, illatos hangulata is, de a krémesség itt már mindent felülír. Elegáns, ünnepi tea, tapasztalt teásoknak. Érdemes előtte a Hyakka vagy méginkább az Eiho-val kezdeni az ismerkedést.

A kiotói matcha-specialista teaház a prémium teák között is kiemelkedően finomra őrölt teákat készít.
Ez garantálja az átlag feletti, selymes, krémes hatást, az élénkebb, jobban kiteljesedő ízeket. Az elkészült teának nem csak a felszíne habos. Az egész tea krémes, bársonyos állagú, ami a tea egyik legmeghatározóbb élménye. Könnyen elkészíthető, könnyen habosítható, és felnyitása után is még viszonylag hosszan megőrzi karakterét, ha megfelelő körülmények között, mindig gondosan lezárva, hűtőben tartjuk. A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz.

Három hetes árnyékolás után szedett tea, melyet a gőzölés és szárítás után alaposan leválogatnak, majd malommal porrá őrölnek. A púder finomságú zöld tea kis vízzel elkeverve a legintenzívebb zöld teás élmény, amit el tudunk képzelni. Az egyetlen tea, melynek fogyasztásakor a teljes tealevelet megisszuk, nem csak azt, amit a készítés során vízzel kioldunk belőle.

Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2-3g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel.

További információk

Kiszerelés

fémdoboz/ 40g