Leírás
Származás | Tajvan, Taichung |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff++, Mérsékelt tea |
Jelleg | Maradandó virágos lehelet, mennyei ízű főzet, vagyis a szokásos Lishan karakter jellemzi Taichung megye egyik legmagasabban fekvő teás régiójának magashegyi oolongját. Erős aromájú, különleges ízvilágú, egyszerre gyümölcsös, birs és körte zamatú, emellett töményen virágos illatú, bársonyosan telt tea. Az utóízben határozottan megjelenő és hosszan maradó édesség jellemzi. Az illata mellbevágó, talán a sarjadó bodzalevelekre emlékeztet. A felöntésekben ott bujkál egy tisztább, hűvösebb, sajátosan magashegyi jelleg. ——– Taiwan legkiválóbb termőhelyéről való, ezért a Körte hegyi (Lishan) oolongot a tajvani magashegyi oolongok királyának tartják. A 1800-2400m magasan lévő kerteket évente csak kétszer szüretelik, így a természetes hozamkorlátozás következtében a leszedett levélzetben felhalmozódott tápanyagnak köszönhetően nagyon tartalmas és komplex a tea. Az idei teánk nagyon szép szedésű, egy rügy és hat levél gyöngy formába sodorva.A helyi gazdák rengeteg virágzó fát és gyümölcsfát ültetnek a sorok közé, amelyek akkor virágoznak, amikor rügyezik a tea. Többek között így próbálják ízesíteni a teát 🙂 Régen ezen a hegyen– Körte hegy– gyümölcsöt termesztettek (körte, alma), amely gyümölcstermelők a globalizáció következtében tönkrementek, így kivágták a fákat, hogy jövedelmezőbb növényeket telepítsenek a helyükre. A tea vált be leginkább. Sokan érezni vélik a teán a gyümölcsösök illatát 🙂 |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |