Gyokuro “Houou – Főnix”, Bikouen, Kyoto – klasszikus Uji-gyokuro

Gyokuro “Houou – Főnix”, Bikouen, Kyoto – klasszikus Uji-gyokuro

7 800 Ft

Bronzfokozatú kiotói gyokuro, simogatóan lágy ízű teaédesség. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen teaház, Japán, Kyoto (Uji)
Szedési időszak 2023 május
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg A kiotói Bikouen teaház, mely elsősorban kiemelkedő minőségű matcha teákat kínál, fenntart egy nem túl széles, de annál figyelemreméltóbb leveles tea választékot is.

Ára alapján belépő szintű kiotói gyokuro, mondhatnánk, de élményre nem sokban marad el a két sárkányos tea mögött, főleg, ha csak az első extra felöntést vesszük figyelembe. Gazdag, komplex, édes és a többi gyokuro-jelző nyugodtan sorakozhat itt is. Nem jelenik meg a kesernyésség éle, egészen kicsit fanyar, ahogy azt kell. Persze döntő lesz, hogy milyen vízzel készítjük el… Ismerkedéshez is kiváló… természetesen válasszuk hozzá a lehető leglágyabb vizet.

Kevesebb felöntést bír teljes hangerőn, de készíthetjük kicsit spórolósabban is, rövidebb felöntési időkkkel.

A teát 100 grammos, eredeti tasakjában kínáljuk és ajánljuk, de 30 és 50 grammos, kimért adag is rendelhető.

Elkészítés 40-50-60-70 fokos vízzel, első felöntés 2-3 perc, aztán 20-30 mp-es felöntésekkel még 3-4x, a víz hőmésrsékletét folyamatosan emelve.
Érdekes A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)