Jázmin Hópihék, Moli Xue Pian, zsenge és édes jázmin zöld tea 2024

Jázmin Hópihék, Moli Xue Pian, zsenge és édes jázmin zöld tea 2024

4 390 Ft

Élénk, kellemes jázminvarázs, gyümölcsös, teltebb, zöld teásabb alapteával. Koff+++, kezdő

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Sechuan
Gyártási év 2024
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Kiváló sechuani zöld tea szolgálja az alapját a jázminos ízesítésnek.  A Xue Pian vagy Hórügy egy enyhén citrusos, gyümölcsös, nagyon édes rügytea. Az élénk, kellemes jázminvarázs alatt felfedezhető a hórügy fajta édes, gyümölcsös, teltebb, zöld teásabb jellege. A kétrétegű illatban az intenzívebb és könnyebb fejillat a jázmin, a mélyebben jelenlévő testesebb íz az alaptea karaktere.

A jázminvirággal való ízesítés Perzsiából származik, Kínába a 3. században került, majd a Song dinasztia idején 10-13 század lett népszerű.

A jázmin gyógyhatásai

A HKO (hagyományos kínai orvoslás) a jázmin virágzatot gyógynövényként is számon tartja, mindamellett, hogy gyakori alapanyaga a távol-keleti szépítő és illatszereknek. Hatásait tekintve, úgy tartják, csillapítja a fájdalmakat, csökkenti a vizesedést, méregtelenít, erősíti az immunrendszert, harmonizálja a test energiáit. Friss, tiszta illata semlegesíti a kellemetlen szagokat. Segít kezelni a szív és érrendszeri betegségeket kísérő tüneteket, mint szívdobogás, nehéz légzés, fejfájás, szédülés.
Nők számára a bőrszépítő tulajdonságait is érdemes kiemelni, hiszen a nemkívánatos foltok és elszíneződéseinek hatásos és kíméletes ellenszere.
Mérsékli a kimerültség lelki tüneteit, nyugtató, stresszoldó hatású, segít álmatlanság esetén.
Hosszú távon fogyasztva segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását, harmonizálja a gyomrot, csillapítja az alhasi görcsöket.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 30-40 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 80 C° víz,  1 -2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)