Lalashan oolong – tajvani prémium tea 2023

Lalashan oolong – tajvani prémium tea 2023

7 800 Ft

Tajvani, virágos illatú, búfelejtő tea. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Tajvan, Taoyuan, Fuxing, Lalashan
Gyártási év 2023
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Az intenzíven vaníliás, virágillatú levelek az ébresztés után citrusos aromákkal egészülnek ki. Tiszta, élénk ízekben gazdag tea, amelyben a lapos barack boldogító édes zamata is megjelenik. Sokadik felöntés után is harmonizál a szelíd vanília és a virágillatos élénkség.

A Lalashan Tajvan északi részén, Fuxing kerületben található, Taoyuan és Taipei közelében. Az itteni teák intenzíven virágos (ylang ylang és cseresznye), valamint gyümölcsös (barack és citrom) aromájúak, édesen teltek, krémesek. Olyan finomak, hogy sokan a jövő feltörekvő teás régiójának tartják Lalashant az Alishan és Lishan kertekkel szemben. Jóval az első teaültetvények megjelenése előtt datolyaszilvát, bambuszrügyet és őszibarackot termesztettek a környéken. Mivel ezt a térséget kevésbé sújtják tájfunok, a tea biztonságosan és jó hozamban fejlődik. Lalashan viszonylag új teás régiónak számít, a farmerek mindössze néhány éve kezdtek itt teát ültetni. A kertek Balin, Kuanhwa, Shinshin és Shankuan közelében találhatók 1500-1700 méter magasságban.
Ez a tea a klasszikus zöld ízt mellőzi, és az intenzív virágosság mellett egy kellemes fahéjasság ad neki meleg, telt karaktert.A teatermesztés főként a nagy magasságban lévő, lankásabb hegyhátakra koncentrálódik. Az ép erdőségek és a hegyre jellemző kavicsos föld, tápanyagban gazdag és jó vízelvezetésű termőtalajt biztosít. Az éjszakai hidegek lassítják a tea anyagcseréjét, amely hozzájárul a tartalmas és finom, magashegyi oolong jelleghez.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

vákumozott, eredeti 250g, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)