Makaói alaptörvény 99 emléklepény 2007, vassal préselt 500g

Makaói alaptörvény 99 emléklepény 2007, vassal préselt 500g

3 900 Ft

A Dehong Wuliang teagyár tajvani érlelésű tiszta, olajos lepénye. Koff +++, Haladó tea

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Yunnan, Xishuangbanna, Dehong
Gyártási év 2007
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Tajvani érlelésű extra rügyes shu puer vassal préselt, 500g-os óriási lepényben. Makaó félszigete portugál gyarmatként először kereskedelmi támaszpontként volt jelentős, majd a térség szerencsejáték és kaszinó központjává vált, egyfajta szórakoztató funkciót töltött be. Mint kereskedelmi központ Hongkong után egyre inkább elvesztette jelentőségét. Végül  1999. december 20-án a Portugál Köztársaság Kormányának és a Kínai Népköztársaság Kormányának közös nyilatkozata értelmében Makaót visszacsatolták Kínához.

Bár az esemény megítélése nem egyértelmű, a tea egyértelműen nagyon finom. Mint minden emléklepény esetében az alapanyag gondosan megválasztott, kiváló levélminőségű és összetételű. A tajvani érlelés megadta az idő aromáját (chen xiang), tehát inkább az öreg, avaros íz kedvelőinek lesz szerencséje a teával. A gyorsan érett rügyes teák  legszebb vonásai a tiszta, olajos, édeskés íz, az avaros, tőzeges aroma és az áttetsző főzet. Elsőrangú minőségű puerek, amelyek Hongkongban, Tajvanon és Kantonban is nagyon népszerűek tisztaságuk és könnyedebb ízük miatt.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

teljes lepény / 357g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)