Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Xishuangbanna, Dehong |
Gyártási év | 2007 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Tajvani érlelésű extra rügyes shu puer vassal préselt, 500g-os óriási lepényben. Makaó félszigete portugál gyarmatként először kereskedelmi támaszpontként volt jelentős, majd a térség szerencsejáték és kaszinó központjává vált, egyfajta szórakoztató funkciót töltött be. Mint kereskedelmi központ Hongkong után egyre inkább elvesztette jelentőségét. Végül 1999. december 20-án a Portugál Köztársaság Kormányának és a Kínai Népköztársaság Kormányának közös nyilatkozata értelmében Makaót visszacsatolták Kínához.
Bár az esemény megítélése nem egyértelmű, a tea egyértelműen nagyon finom. Mint minden emléklepény esetében az alapanyag gondosan megválasztott, kiváló levélminőségű és összetételű. A tajvani érlelés megadta az idő aromáját (chen xiang), tehát inkább az öreg, avaros íz kedvelőinek lesz szerencséje a teával. A gyorsan érett rügyes teák legszebb vonásai a tiszta, olajos, édeskés íz, az avaros, tőzeges aroma és az áttetsző főzet. Elsőrangú minőségű puerek, amelyek Hongkongban, Tajvanon és Kantonban is nagyon népszerűek tisztaságuk és könnyedebb ízük miatt. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |