Leírás
Származás | Tajvan, Alishan |
Gyártási év | 1997 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | Erős ízű, egyedi aromájú, pirított, de nem füstös teakülönlegesség. A Qing Xin, vagy Chin Shin oolong tea eltett, öregített változata, amelyet jellemzően agyagkorsóban érlelnek és két évente átsütnek. Ennek hatására a tea sűrűbb, koncentráltabb, az ásványosan édes íz mellett a karamellizált jelleg és a pirított keserűség mélységet és komplexitást kölcsönöz a teának. A pirított, érlelt zöld oolong meleg természetű, enyhén melegíti a gyomrot, idegnyugtató és pótolja a Qi-t. Fogyasztása ezen felül egyfajta művészet, mivel főzés során szépen változik, és a pirított íz csökkenő dominanciája mellett erősödő virágos illat figyelhető meg. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |