Ma Tai Cha, Yunnan Yan Cha | 2021 gushu, Lincang, 200g

Ma Tai Cha, Yunnan Yan Cha | 2021 gushu, Lincang, 200g

5 800 Ft

Falusi gushu, Lincang magashegyi, sziklás régiójából, kemény, ásványos ízekkel, jó teaerővel.  Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás: Yunnan, Lincang, Ma Tai falu, 1600m
Gyártási idő: 2021, 100% vad tea, öreg fákról
Jártasság: Haladó szint
Koffein: Koff+++, erős

Szép, húsos rügyek és nagy levelek jellemzik a 2021-es korongot. A tea qi-je meggyőzőbb a 2019-es lepény erejénél és szédítő sebességgel száll a fejünkbe. Az ízben a gyümölcsös savanyúság a megszokottnál keményebb, így értelmet nyer ebben az esetben is a szikla íz 🙂 A teának nemcsak az ereje, de az ízvilága is figyelemre méltó, az egyébként tomboló savanyú és keserű ízeknek esélyük sincs túlszárnyalni a finom, gyümölcsös zamatot. A nehéz illatok és ízek ellenére a teában tökéletes a harmónia. 6 g az ajánlott mennyiség, vagyis valamivel kevesebb a szokásosnál! Érlelésre, gyűjtésre alkalmas korong.

Ma Tai a Lancang folyóhoz közeli kis falu, Lincang magasan fekvő hegyvidéki régiójában.  A vidéket erősen sziklás, kitett, napfényes hegyoldalak, köves talaj jellemzi, a folyóról felszálló párával, jellegében igen közel áll a Wuyi hegyi területekhez, vagy éppen a dancong teák otthonához, a kantoni Főnix-hegyhez.  A környékről származó teákat szokás yunnani sziklás teáknak is nevezni. Jellegében igen gyümölcsös, telt ízek jellemzik, hosszan tartó utóízzel. Illata visszafogott, mély és meleg, lassan kitárulkozó, hosszú teázást ígérő. 

Adagolás: 6g + 1,5 – 2 dl víz
Elkészítés: 85-90 °C fokos vízzel, 30-60 másodpercig áztatva, 10-12 felöntéssel

További információk

Kiszerelés

teljes lepény / 200g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)