Matcha Temari – Asahina tea 40g, visszazárható tasakban- Okabe, Japán

Matcha Temari – Asahina tea 40g, visszazárható tasakban- Okabe, Japán

6 800 Ft

Gyümölcsös, őszibarackos utóízű, frissítő Asahina matcha. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Yabuzakien – Japán, Shizuoka, Fujieda/Okabe – Asahina tea
Szedési időszak 2023 május
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Yabuzaki-san matcha teái egyre szebben tükrözik a kistérség hangulatát, karakterét. A Temari is inkább friss és üde matcha, az umami és a telt krémes íz a kisebbik alkótóelem. Ritkán írjuk le ízjegyekkel a matcha teákat, de itt nagyon szépen alakul át a friss, szinte citrusos (yuzu, lime) íz határozott őszíbarackba, mely az utóízben percekig tart.

Asahina egy aprócska teás régió márkaneve Shizuoka tartományban, mely elsősorban a 150 éves gyokuro termesztéséről híres (Uji és Yame mellett a harmadik régi gyokuro készítő vidék). Okabe faluban, illetve annak is az Asahina folyó túlpartján  eleterülő vidékén zajlott a 19. században a híres teák termesztése, innen az Asahina-tea megjelölés. A területen működő néhány kis cég rendkívül magas minőségű teát állít elő, jól megkülönböztethető, egyedi karakterrel.

Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel. Használjunk 70-80 fokos vizet, kb 80-100 ml-t egy adag teához.

További információk

Kiszerelés

fémdoboz/ 40g