Leírás
Származás | Kína, Fujian, Tongmu falu, Wuyishan |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | A kétezres évek eleje óta létező Jin Jun Mei egy különleges fajtája, a Meizhan ( 梅占). Vaskos, húsos rügyekből álló tea, amely alapanyagában és feldolgozási módjában eltér a hagyományos Jin Jun Mei -től. A feldolgozás során kevésbé oxidálják és egyáltalán nem sütik meg a teát, így szárazon szemlélve zöldes-vörös árnyalatú leveleket látunk, amely leöntve kiteljesedik, bevörösödik. Elkészítve gazdag illatú és ízű, testes vörös tea, konkrétan almakompót zamatú, fahéjas, szegfűszeges, almás vonásokkal, visszafogott citrusos fanyarsággal. Intenzíven édes, karamelles főzete békés, élvezetes, mégis erős reggeli frissítővé teszi. A csészében és torkunkban is maradandó mézes ízt és virágos aromát hagy maga után, köszönhetően a fajtának. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3-5 dl, 85-90 C° víz, hosszabb 1 perces áztatással, többször felönthető. |
Érdekes |