Oriental Beauty Oolong – One Flower 2023 | Xu Shiwen aranyérmes teája

Oriental Beauty Oolong – One Flower 2023 | Xu Shiwen aranyérmes teája

14 000 Ft

A z Oriental Beauty arany fokozatú teája, amelyet alkalmi kóstolásra ajánlunk. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Tajvan, Miaoli, Toufen
Gyártási év 2023
Jártasság Profi szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Kemény apró levelekből álló, a hagyományos követelményeknek megfelelően öt színű tea, amelyben sárga, barna, fekete, zöld és fehér rügyeket is találunk. Illata és zamata is különösen gazdag, főzete mágnesként vonza az érzékszerveinket. Különös bukéját egy nyári rovarnak köszönheti, amelyik a tealeveleket megrágva és a levél nedvét szívva kémiai folyamatokat indít a levélben, illetve nyálával maga is hozzájárul a mézes íz kialakulásához. A rovar kizárólag a rügyeket fogyasztja, amelyek ekkor megállnak a növekedésben, és azonnal le is szedik őket. Erős sodrás és oxidáció után egyre erőteljesebb lesz az illat, tarkábbak a levelek, a főzet pedig mézédes és aszúsan érett ízű. Alkalmi finomság, nem minden nap fogyasztjuk, és a boltban kisebb adagot is kimérünk.

A nyári szedés és a kártevők (Jacobiasca formosana) által megsértett tealevelek értékesítése közel 100 éves történet, amelyet a helyiek sokáig szégyelltek, de a tea azóta óriási hírnévre tett szert. Az Oriental Beauty mára ritka ínyencségnek számít világszerte, mivel a rágás helyén képződő vegyületek speciális aromát és mézédes ízt adnak a teának. Szüretkor a rovarok napszak és időjárás függvényében fokozatosan táplálkoznak, így ki kell várni a megfelelő időt. Csak a kellően megrágott rügyek szedhetők, amiből nincs túl sok, így a szüret az egész nyári szezonra kihúzódik, és folyamatos rovarlesből áll. A nyári Dong Fang Mei Ren teának mézédes íze, parfümös illata és különös, pikáns bukéja van.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)