Shaoxing Buddha Longjing | Déli Főváros Sárkány Kútja – 2024

Shaoxing Buddha Longjing | Déli Főváros Sárkány Kútja – 2024

4 900 Ft

Buddha Longjing néven is ismert ez a nagyobb levelű, testesebb sárkány kútja tea Zhejiang-ból. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Shaoxing, Zhejiang
Gyártási év 2024
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg 2001-ben a kínai állam hivatalosan is jóváhagyta a Longjing termővidékének kiszélesítését a Nyugati tavon kívüli területekre is. Így a Longjing tea termőhelyeként jelenleg három kerületet fogadnak el: Xihu kerület, Qiantang kerület és Yuezhou( Shaoxing) kerület. Míg a Xihu Longjing édes és zsenge, a Shaoxing Longjing telt ízű, gazdag aromájú, erős frissítő, amelyben a sütöttség és a zöld íz is markánsabb. A Longjing teát elkészítése során wokban rövid ideig pörkölik, innen a nagyon jellegzetes enyhén pörkölt íz, ami csak nagyon lágyan mutatkozik, és nem nyomja el a többi komponenst. Tiszta, fénylő, sárga főzetet ad, friss és ragyogó aromájában a zöld teák kukoricás íze és pörkölt mogyoró illata elegyedik.

A Shaoxing Longjing a megszokott korai szedésű Sárkány Kútja teáinknál nagyobb levelű, sokkal testesebb és gazdagabb főzetű. A húsosabb zöld levelek pirítása a Oroszlán Csúcs teáknál kevésbé édes, ám aromásabb, zöldebb és olajosabb textúrájú teát eredményez. Így a tea ízben és utóízben is  erős és kitartó. Buddha Longjing-nek is hívják.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)