Shinya Maejima – Asahina Hon Gyokuro Yabukita, mester tea – Okabe/Fujieda 50g

Shinya Maejima – Asahina Hon Gyokuro Yabukita, mester tea – Okabe/Fujieda 50g

8 200 Ft

Shinya Maejima tömény és vaskos yabukita gyokuro teája. Asahina tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Asahina/Okabe – Fujieda, Shizuoka, Japán
Szedési időszak 2023 május, kézzel szedett tea, Shinya kert
Jártasság Profi  szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg 2023-ban World Green Tea Contest nagydíjas gyokuro mester tea.

Shinya Maejima yabukita fajtából készített hon – hagyományos – gyokuro teája. Háromhetes, sátras (komo) árnyékolás után kézzel szedett yabukita gyokuro, Japán aprócska, hagyományosan gyokuro termesztő vidékéről. A yabukita (északi cserje)  a legelterjedtebben használt teacserje Japánban, a több tucatnyi egyéb fajta mellett termesztése eléri a 75%-os arányt is. Fagytűrő, viszonylag kései szedésű fajta, ugyanakkor rendkívül sokoldalúan felhasználható, a termőtalaj, a klíma, és természetesen a teafarmer szinte bármit képes kihozni belőle.

Umamis, erős, vastag gyokuro készült idén tavasszal Shinya Maejima yabukita-kertjében.

Elkészítés 40-50-60 fokos vízzel, felöntéseként a víz hőfokát folyamatosan emelve. Első felöntés 2-3 perc, aztán 30 mp-es felöntésekkel még 4-5x
Érdekes
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja.
Ha gyokuro, akkor Uji és Yame, a két, azonnal eszünkbe jutó kis tearégió, de van egy harmadik is, melyről jóval kevesebbet hallani. A most már Fujieda egyik kerületeként jegyzett településen, annak is az Asahina folyón túl fekvő területén is több, mint 100 éve készítenek gyokurót, ráadásul még ma is hagyományos technikákkal. Shinya Maejima (1947) az egyik legtöbbet dolgozó teafarmer, 2019-es találkozásunk óta elsősorban tőle érkezik gyokuro Asahinából. (Választékunkban megtalálhato Tohei Maejima, Noboru Endo és Satomi mesterek teái is.) Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

teakert

Asahina teakert zöld árnyalatai

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)