Taimu-hegyi öreg fehér tea – Gao Zhuan Fuding Lao Bai Cha – 2012

Taimu-hegyi öreg fehér tea – Gao Zhuan Fuding Lao Bai Cha – 2012

3 800 Ft

Muskotályos, mézes, szépen oxidálódott öreg fehér tea a Taimu hegyről.Koff+, Kezdő

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Fujian, Fuding, Taimu hegy
Gyártási év 2012
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+, Gyenge tea
Jelleg Muskotályosan illatozó, nemessé érett, barnává oxidálódott bai mu dan levelek alkotják a fél kilós dobozba csomagolt teát. Több perces,80 fokos felöntésekkel készíthejtük, készüljünk hosszú teázásra, sokáig fogja bírni.

“Egyévesen tea, háromévesen orvosság, hétévesen kincs”, mondják az öreg fehér teákra, mert gyógyászati értéküket Kínában széles körben elismerik, az éréssel pedig jótékony hatásuk és élvezeti értékük is egyaránt nő. Az egyéves fehér tea még hideg természetű, friss és virágos aromájú, természetesen édes, szenzációs ízű. A három-négy évig tárolt fehér tea csendesebb, de sokkal tartalmasabb, érettebb jegyeket mutat. Mézesedik, sűrűsüdik, simul, a hűtő hatás megszűnik a teában. A hétéves tea egyre aromásabb és sűrűbb, nő az élvezeti értéke, természetes édességéhez mélyebb, földes, diós, olajos díszek csatlakoznak, amelyek kiemelik a sűrűjét.

Fujian tartományban Fuding megye a fehér teák eredeti szülőhazája.  A legmagasabb minőségű fehér teák (ezüst tűk tea) kizárólag ezüst rügyeket tartalmaznak, a Bai Mudan fajta azonban a rügyek, illetve első és második levelek keverékéből áll, amelytől látványa tarkabarka, illata pedig a friss rügy, illetve enyhén oxidált teák illatának keveréke. Forrázás  után a rügyek ezüstösen fénylenek, a levelek pedig élénkzöld és barna foltokat képeznek háttérként, így az ezüstös részek kínai bazsarózsa virágra emlékeztetnek.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 1-2 perces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

teljes lepény /300g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)