Leírás
Származás | Tajvan, Nantou |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | A Milky oolong vagy tejes oolong tea a Jin Xuan oolong további ízesítése természetes, tiszta aromával. Ettől az eljárástól az eredetileg is tejes ízű Jin Xuan cserje leveleiből készült tea még aromásabb és illatosabb lesz. A teaház által forgalmazott milky oolongot tajvanon készítették, ahol különösen nagy hangsúlyt fektetnek az élelmiszerbiztonságra, tehát jó szívvel ajánljuk ezt a teát is kóstolásra. Szép, arany színű főzetének íze és illata desszertszerűen finom, kókusztejes aromájú és krémes, ezért ennek a teának igen nagy rajongó tábora van. A tejes, vajas, süteményes ízű kortyot hosszú, kókusztejes utóíz követi. Hosszabban áztatva megjelenik az oolong alaptea gyümölcsösebb, fanyarabb íze, ami szintén jól áll ennek a típusnak. Aki a természetes tejes oolongot szeretné kóstolni, itt találja: https://flyingbirdteahouse.hu/termek/meishan-jin-xuan-edes-kremes-tajvani-oolong-2022/
A Milky oolong különálló, kinyílt levelekből készül, így ereje és koffein tartalma elmarad a magashegyi, rügyeket is tartalmazó oolongok erejétől. Kellemes, késő délután is fogyasztható tea. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |