Tongmu Xiao Guan 2023 | Rügyes, gyümölcsösen édes, különösen frissítő fekete tea

Tongmu Xiao Guan 2023 | Rügyes, gyümölcsösen édes, különösen frissítő fekete tea

5 900 Ft

Mézédes, gyümölcsös zamatú, elsőrangú Zheng Shan Xiao Zhong az eredeti termőhelyről. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Tongmu, Wu Yi Shan (Wuyi hegy), Fujian, Kina
Gyártási év 2023
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Az eddigi Xiao Zhong változatoknál apróbb levelű, erősen sodort, erősen oxidált rügytea, amely nemcsak erős, de rendkívül aromás és zamatos. Hosszú, édes, gyümölcsös lecsengése a szájnak és az elmének is friss  érzetet biztosít.  A Lapsang Souchong néven közismert fajta a füstös változatával lett népszerű nyugaton, amely ízt fenyőparázson szárítással érik el. Ez azonban az eredeti, füstmentes változat, az első fekete tea, amely Európába érkezett Fujianból. Mazsolásan édes, barack és maracuja aromájú, ibolya illatú főzete rendkívül élvezetes, egzotikus zamatú ital. Finom, komplex és édes tea, amelyből egy szép, hosszú, édes utóíz kerekedik ki. Megunhatatlanul finom, minden felöntés és minden nap újabb felfedezést és örömet tartogat.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes A teát a régi időkben egyáltalán nem füstölték, a vörös teákra jellemzően először fonnyasztották, sodorták, hosszan hagyták oxidálódni, majd röviden sütötték és szárították.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)