Wazuka Sencha – a Bikouen verseny teája – Kyoto, Uji – 50 gr. eredeti tasakban

Wazuka Sencha – a Bikouen verseny teája – Kyoto, Uji – 50 gr. eredeti tasakban

8 800 Ft

Kézzel szedett – tezumi – umamis wazukai sencha. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen teaház, Japán, Kyoto, Uji tea
Szedési időszak 2023 május, Wazuka
Jártasság Profi  szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg A kiotói Bikouen teaház, mely elsősorban kiemelkedő minőségű matcha teákat kínál, fenntart egy nem túl széles, de annál figyelemreméltóbb leveles tea választékot is.

A kiotói Bikouen teaház kiállítási, verseny sencha teája.

Wazuka az Uji-teavidék legtöbb teát adó települése, és elsősorban a sencha teáiról híres. Japánban úgy tartják, hogy a legjobb sencha erről a vidékről származik. Az elmúlt években teafarmerek teáit mutattuk be Wazukából, most pedig egy tradicionális teaház wazukai csúcs-teáját kínáljuk. Ez a kézzel szedett tea (tezumi) az egyik legumamisabb sencha amit eddig próbáltunk, megidézte Kurosaka-san 2017-es, Nyugat-Honshu-díjnyertes okajamai teáját is.

Nyugodtan indíthatnánk gyokuro kóstoló mezőnyben is, annyira gazdag, leveses felöntéseket ad, nem véletlen az ajánlás az 50 fokos vízzel. De míg egy gyokuro megmarad az umamin belül, itt bőven vannak füvesebb, nyersebb sencha ízek is. A levelek fényes, sötétzöld fenyőtűk. Kis áztatás után pedig kinyílnak a zsenge zöld, friss hajtások.

50 grammos, eredeti tasakjában.

Elkészítés 50-60-70 fokos vízzel, felöntéseként a víz hőfokát folyamatosan emelve. Első felöntés 1-2 perc, aztán 30 mp-es felöntésekkel még 3-4x
Érdekes A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)