Wulingshan Biluochun 2024 | Frissítő, édes, virágos aroma

Wulingshan Biluochun 2024 | Frissítő, édes, virágos aroma

5 500 Ft

Klasszikus, zsenge magashegyi zöld tea, tiszta, intenzív, virágos, üde aromákkal. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Wuling Shan, Hunan, Kína
Gyártási év 2024
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Egy rüggyel és egy levéllel szedett kora tavaszi, zsenge, zamatos zöld tea Wulingshanról. Ez a hegység négy tartományt határán fekszik: Hunan, Hubei, Guizhou és Chongqing, kiváló minőségű zöldtea-termelő terület, amelyet Kína zöld szívének is hívnak. A felhőkkel és párával körülvett hegyvidéken közel száz 1000 métert meghaladó hegycsúcs található. A levegő relatív páratartalma a Wuling-hegységben közel 80%, amiből nagyon könnyen alakul ki alpesi esőfelhő és köd. A felhőkön és a magas páratartalmú levegőn átszűrt napfény kedvez az aromás anyagok, aminosavak és poliszacharidok képződésének a teában. Ezért a Wuling hegyi teák édesek, intenzíven aromásak, üdék egyben rendkívül tartalmasak is. A nagy klasszikusok mellett ez a térség értékes és ígéretes felfedezni való régió a zöld teák szerelmeseinek.

A főzet íze friss, édes, tartalmas, ízben és illatban is nagyon intenzív. Legjellemzőbb ízjegyek a cukor, kukorica, és citrusos fanyarság, szép, virágos, szegfűs illattal kísérve. Friss, illatos, ásványos magashegyi tea, főzete furmint zöld, tisztán csillogó,  keménysége, üdesége megnyerő. Hidegen áztatva is nagyon finom. Sok felöntésen keresztül is élvezetes, tartós utóízű, mindenre bátorító tea.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 75C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70-80 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)