Yi Wu Gua Feng Zhai vad sheng puer | 2023 édes, viaszos főzetű, erős sheng

Yi Wu Gua Feng Zhai vad sheng puer | 2023 édes, viaszos főzetű, erős sheng

6 250 Ft

A Yiwu hegység magasabb régióiból származó sűrű, édes sheng, amely kiválóan mutatja a Yiwu teák viaszosan édes karakterét. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás: Yunnan, Xishuangbanna, Yiwu shan 1500m
Gyártási idő: 2023, 100% vad tea, öreg fákról
Jártasság: Haladó szint
Koffein: Koff+++, erős

A Gua Feng Zhai régió Yiwun belül is ősi, elzárt termővidéknek számít, amelyet szigorúan ellenőríznek a Laoszi határhoz való közelsége miatt. A Yiwu hegység magasabb régióiban található a laoszi határ mellett, ezért sok csempész a laoszi puert itt csempészi be Kínába. Yiwu shan egyike a legrégebbi történelmi puer hegyeknek, melynek jelentősége és tisztelete az elmúlt években ismét visszanyerte régi fényét. Mind a teakereskedelem, mind a teafeldolgozás gyökerei ide vezetnek vissza, az első családi puer gazdaságok és híressé vált manufaktúrák itt alakultak.

Sima, édes, viszos főzetű, magas szárazanyag tartalmú, sűrű, habzó tea. Íze lágyan édes, krumplicukorra emlékeztetően koncentrált, magos, mogyorós, krémes. Édes, tapadós ézetet hagy a szájban. A gyümölcsös fanyarsággal szemben a déli prefektúrák teáinak nyugodtabb, de teltebb, kerekebb stílusa érvényesül a teában, több napfénnyel. A főzete sárga, aranyló, sűrű, az egész szájpadlást bevonja a viszos édesség. Lágysága ellenére a tea ereje magával ragadó. TIPIKUS YIWU TEA, tökéletesen példája a tealeírásokban szereplő jellemzőknek.

Adagolás: 5-8g + 1,5 – 2 dl víz
Elkészítés: 80°C-85°C fokos vízzel, 30-60 másodpercig áztatva, 15-20 felöntéssel

 

További információk

Kiszerelés

teljes lepény / 200g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)