Yiwu Gua Feng Zhai gushu | Maocha sheng puer 2024

Yiwu Gua Feng Zhai gushu | Maocha sheng puer 2024

8 770 Ft

Csodálatosan komplex virágos-gyümölcsös, intenzív és élvezetes sheng maradandóan édes, muskotályos utóízzel. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás: Yunnan, Xishuangbanna, Menghai, Yiwu
Gyártási idő: 2024 tavasz
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff+++, erős

Jelleg:

Jellegzetesen zöldesbarna, sárgás, nagylevelű maocha, szárazon édeskés, visszafogott illattal. Ez a megjelenés és simaság sokat sejtet a Yiwu régió szerelmesei számára. Ahogy felöntjük a teát a rejtőzködő illat csodálatosan komplex virágos-gyümölcsös, intenzív kipárolgásba vált. Maga a főzet rendkívül édes és izgalmas, a nyári erdő virágait és gyümölcseit juttatja eszünkbe némi nedves-szénás erjedtséggel. Kicsit gondolkodva a sárga rózsa töménységére hajaz az illat, az íz pedig muskotályos szőlő , cukornád és barack. Az utóíz erőteljes, parfümös és maradandó, extra élvezetet és jókedvet nyújtva a teázónak. A későbbi felöntések során jelentkező enyhe kesernyét az édes, kellemes utóíz simán felülírja.

A Gua Feng Zhai régió Yiwun belül is ősi, elzárt termővidéknek számít, amelyet szigorúan ellenőriznek a Laoszi határhoz való közelsége miatt. A Yiwu hegység magasabb régióiban található. Yiwu Shan egyike a legrégebbi történelmi puer hegyeknek, melynek jelentősége és tisztelete az elmúlt években ismét visszanyerte régi fényét. Mind a teakereskedelem, mind a teafeldolgozás gyökerei ide vezetnek vissza, az első családi puer gazdaságok és híressé vált manufaktúrák is itt alakultak.

Maocha: A sheng puer teák alapanyaga, a friss maocha, mely jellegében még nagyon zöld teás, nyers erővel és rengeteg frissességgel, tavaszi aromákkal rendelkező tea, mely aztán korongba, vagy tégla formába préseléssel nyeri el végső formáját az azt követő hosszú időre, akár évtizedekre, hogy megkezdje szép lassú átalakulását. Ebben a leveles formában tehát elsősorban az erős, tavaszi energiáktól duzzadó zöld teák kedvelőinek ajánljuk. 100% vad szedésű, öreg fákról szedett tea.

————

Adagolás: 8g + 1,5 – 2 dl víz
Elkészítés: 90°C fokos vízzel, 10-20-30 másodpercig áztatva, 10+ felöntéssel

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)