Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Xishuangbanna, Yiwu |
Gyártási év | 2005 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | A “Lu Yu teázik” öccse is lehetne ez a lepény, illatában gombás-mákos, ízében hasonlóan mákos, gyümölcsös, de még érezhető benne egy éppen jó, fiatalos, összehúzó nyersesség a nyelv két oldalán. Energikus, táncra perdítő sheng.
357g Yiwu hegy már a trópusi övben, a Ráktérítőtől délre helyezkedik el. A Yiwu teák magas aromájú, lágy ízű, kevéssé irritáló, nem túl keserű főzetűek, hosszú, édes lecsengéssel. Arany színű, sötétebb levesük íze, édes, sima, kerek, tartós torokérzettel. Nyáron és ősszel is szedik, a tavasziak frissebbek, a későbbiek melegebb, mediterrán stílusúak. Míg a többi shengnél az édes íz csak a “második” íz, amely egy keserűbb érzetet követ, a Yiwu teák édessége közvetlen és tartós. A Yiwu hegy a Hat Híres Teahegy egyike a Lancang (Mekong) folyótól keletre.
|
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85-95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |