Leírás
Származás | Jiangsu, Kína |
Gyártási év | 2024 ősz |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | A Yixingi vörös, vagy más néven Yixing Hong Cha a Taihu tó melletti paradicsomi hegyvidékről származik, egyesítve ízében a tóvidék és a hegyek esszenciáit. A Tang kor óta ismert, számos költő megemlíti verseiben és esszéiben, mint a legillatosabb teát erről a vidékről. Erősen oxidált, sodort, szépen feldolgozott levélzet, gyönyörű, tartalmas főzettel
A tea édes, diós és malátás jegyekkel rendelkezik, gyakran megjelennek benne a csokoládés és karamellás aromák. Enyhe virágos vagy gyümölcsös ízt is érzünk kóstolás közben, ami kerekebbé teszi az összhatást. A testes főzet íze jellemzően édes, gazdag és mély, enyhén gyümölcsös, savanykás jegyekkel. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |