Zairai Sencha, Wazuka, Kyoto. Organikus Uji farmtea, shincha 2024

Zairai Sencha, Wazuka, Kyoto. Organikus Uji farmtea, shincha 2024

6 200 Ft

A nemesítetlen Zairai cserje régi teakerből származó rügyeinek elemi erejű teája. Shincha 2024. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Wazuka, Uji, Kyoto
Szedési időszak 2024 május
Jártasság Profi  szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg Mielőtt az 1960-as és 70-es években a fajták fejlesztése népszerűvé vált, a japán tea termesztők elsősorban magról szaporították a zairai teabokrokat. A zairai (japánul: 在来) jelentése “őshonos/bennszülött”, és olyan régi teabokrokat jelöl, amelyeknek nincs azonosítható fajtájuk. Vagyis nem nemesített és hajtásról szaporított cserjéről van szó, hanem különböző tulajdonságú bokrok rügyeinek keverékéről. Az íze ennek megfelelően kiszámíthatatlan, egyedi, nyers, erőteljes. A jellemzően korosabb bokrok nagyobb gyökerei több tápanyagot szívnak fel a talajból, ami ízben kemény, ásványos, mindemelett komplex, erőteljes teafőzetet eredményez.

A főzet tisztán csillogó, napfénysárga és nagyon erős. Az édes, zöldséges íz kesernyével, fűszeres oregánós illattal és ásványos keménységgel lesz szó szerint nehezebb, komplexebb, teltebb. Az alig gőzölt levelek természetes, fűszeres íze akkor oldódik szépen, ha 65-70 C fokon próbálkozunk. A fokozott figyelmet nagyon meghálálja a tea.

50 grammos, eredeti tasakban kapható.

Elkészítés 60-80 fokos vízzel, felöntéseként a víz hőfokát folyamatosan emelve. Első felöntés 1-1.5 perc, aztán 20-30 mp-es felöntésekkel még 4-5x elkészíthetjük.
Érdekes Wazuka az Uji teavidék legszebb, legélőbb teafarmer települése, a legjobb szencsák szülőföldje

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)